Stukadoorsbedrijf

Van Drunen

015-2612298 

Het aanbrengen van buiten stucwerk is belangrijk om uw geïsoleerde buitengevel te beschermen tegen verschillende weersinvloeden.

Voor buitenmuren zijn er drie stucsoorten:

Het aanbrengen van buiten stucwerk is belangrijk om uw geïsoleerde buitengevel te beschermen tegen verschillende weersinvloeden.

 

Gepleisterde plint


Een gepleisterde plint is een cementgebonden stuclaag op de buitengevel van een woning. Deze vorm van buiten stucwerk vaak toegepast om de onderste laag van gemetselde stenen te verbergen. Deze laag bestaat namelijk doorgaans uit hardgebakken stenen, omdat deze het grondwater beter weren dan de gebruikelijke metselstenen.
Ze hebben echter wel een andere kleur en de plintlaag heeft dan ook een decoratieve functie.

Schuurwerk

 


Schuurwerk voor buiten is een waterafstotende pleister waarmee u een bijzondere, onderscheidende uitstraling creëert voor uw huis. Wij kunnen een bepaalde structuur aanbrengen en er is keuze uit vele kleuren.
Voordat schuurwerk aangebracht wordt dient de buitengevel te worden voorbehandeld. Op ruwe ondergronden is het vooraf aanbrengen van raapwerk dan ook een vereiste. Dit wordt aangebracht zodat de muur op ieder punt waterpas is. Als de gevel in een slechte staat verkeert is het mogelijk om deze te verstevigen door middel van gaas aan het raapwerk toe te voegen. Daarna is de buitenmuur klaar om gestuukt te worden.

Spachtelputz

 


Spachtelputz is voor binnenshuis al jarenlang erg populair, maar een buitenmuur met spachtelputz stucen is echter ook een uitstekende optie!
Het kan tegen een stootje, is weer- en windvast en zorgt voor een fraaie uitstraling. De spachtel kan in iedere gewenste kleur aangebracht en verschillende structuren worden aangebracht.

Thermische gevelisolatie

 


Strikotherm COMFORT is het meest toegepaste systeem en bestaat uit isolatieplaten van polystyreen of minerale steenwol. Na het aanbrengen van een spanningsverdelende minerale of cementvrije mortellaag en een versterkend weefsel is het systeem gereed voor de afwerking.

Gestucte buitengevel voordelen

Naast gevelisolatiesystemen beschikt Strikotherm over een compleet ongeïsoleerd gevelpleister- en mortelprogramma: Strikocem. De Strikocem pleisters en mortels worden gebruikt bij nieuwbouw-, renovatie- en restauratieprojecten en helpen ontwerpers en architecten bij het vinden van oplossingen in zowel de woning- als utiliteitsbouw. Met de snel afbindende Strikocem producten realiseer je het afbouwproces in een nog korter tijdsbestek. Door het complete assortiment minerale mortels en systemen voor gevelpleister zijn veelzijdige toepassingen en mogelijkheden ontstaan.

 

Kijk op onze projectenpagina naar bijvoorbeeld de gestucte pleistergevel op de Veenweg in Den Haag.